Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

marți, 4 mai 2010

Bors de peste


Ce ne trebuie:
- 1-1.5 kg de peste, diverse soiuri, cu cat mai divers cu atat mai bun, dar neaparat sa fie si o capatana mai maricica (crap, fitofag, etc)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1/4 de telina mare sau 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei gras – de preferinta rosu
- 1 cescuta de orez cu bobul mare
- bulion sau suc de rosii
- bors
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 legatura de leustean verde
- sare – dupa gust
Cum se face:
Pestele trebuie bine curatat de solzi. Legumele se taie dupa cum doriti: marunt, fideluta sau cubulete. Se pun la fiert legumele in apa. Dupa ce au fiert bine (10-20 min), se adauga orezul si in cateva minute si bucatile de peste. Focul trebuie sa nu fie foarte tare, ca pestele sa ramana intreg. Atentie, pestele fierbe foarte repede, asa ca nu trebuie lasat prea mult la fiert. La sfarsit se pune bulionul si borsul, si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc si se pune verdeata.