Ce ne trebuie:
- 1/2 kg de carne de pui (piept, pulpe, etc)
- 2 cepe
- putin ulei de masline
- 1 lingurita de unt
- 1capatana de usturoi
- 1 cutie rosii in bulion, suc de rosii sau 1 kg de rosii proaspete decojite, in functie de sezon
- 1 legatura de patrunjel
- condimente: maghiran, oregano, busuioc, enibahar
- 3-4 cuisoare
Cum se face:
Se taie ceapa marunt, se caleste in uleiul de masline in care am adaugat si untul. Se adauga carnea de pui si se rumeneste la foc mic. Se adauga condimentele si putina apa cat sa le acopere si se lasa la fiert cca 20 de minute. Cand s-a fiert puiul, se adauga usturoiul taiat marunt si rosiile. Se mai lasa sa fiarba cateva minute iar la final se pune patrunjelul verde tocat marunt. Se poate servi cu diferite garnituri: piure de cartofi, orez, paste, etc.