Ce ne trebuie:
- 1/2 kg carne de vita
- 2 kg varza dulce
- 3 cepe
- bulion/rosii
- 1 legatura de marar
- ienibahar, foi de dafin, cimbru, sare si piper
- chili/condiment picant
Cum se face:
Se taie varza fideluta. Se freaca cu putina sare si se stoarce. Se taie ceapa pestisori, se rumeneste si se caleste impreuna cu bucatile de carne. Se adauga apa si se lasa sa fiarba 20-30 de min. Se adauga varza puti cate putin, mestecand intr-una. Dupa ce ati pus toata varza, se adauga condimentele si rosiile, se mai adauga un pic de apa si se baga la cuptor, de preferat intr-o oala de lut. Se lasa sa fiarba cam 1 ora pana se face carnea, adaugand din cand in cand apa, daca este cazul. Spre sfarsit nu se mai pune apa si se lasa sa scada. Cand a scazut zeama si carnea este fiarta, se scoate din cuptor si se amesteca cu mararul tocat.