Ce ne trebuie:
- 1/2 kg visine
- 6 oua
- 275 gr. Zahar
- 275 gr. Faina
- 2 plicuri de zahar vanilinat
- 2 linguri de zahar pudra
- esente de rom, vanilie, lamaie
- 5 linguri de apa clocotita
Cum se face:
Se curata visinele de samburi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul cca 10 min. Se adauga esentele. Apoi se adauga cate o lingura de apa clocotinda, amestecand in continuare. Se adauga toata faina si se amesteca pana se incorporeaza. Nu va ingrijorati daca coca devine prea groasa, se va subtia cand adaugam albusurile. Albusurile se bat spuma, iar la sfarsit se adauga cele doua pliculete de zahar vanilinat si se mai bat un pic. Se incorporeaza albusurile in doua transe in coca, mestecand de jos in sus, pentru a obtine un amestec pufos. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se adauga visinele, asezandu-le cat mai ordonat si se baga la cuptor.