Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

luni, 29 noiembrie 2010

Paste cu ton

Ce ne trebuie:


Pentru cca 4 portii de paste cu ton avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 conserve de 200g de ton
  • 500 g rosii sau o conserva de aprox. 500 ml rosii in suc de rosii
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 capatana de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • piper, sare, busuioc (pesto), frunze de telina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 pachet paste fainoase ( recomadam farfale sau fusilli)
  • 250 gr parmezan
  • Optional: masline, capere.

Cum se face:

Legumele se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei de masline. Se adauga fulgii de ton. Se poate folosi si uleiul din conservele de ton. Se adauga vinul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba sosul la foc mic. Cand a scazut se adauga rosiile curatate de coaja sau rosiile din conserva, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc, si se lasa pe foc pana cand are o consistenta de sos de paste. Cand sosul este gata se ia de pe foc si se adauga frunzele de telina uscate sau tocate marunt, daca sunt verzi.

Pastele se fierb separat respectand indicatiile de pe ambalaj, se strecoara si se spala cu apa rece dupa care se amesteca cu sosul. Deasupra se presara parmezanul. Se servesc calde.