Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

vineri, 5 noiembrie 2010

Spaghete bolognese

Ce ne trebuie:

1) 500 gr carne tocata
2) 1/2 pachet de spaghete (recomandare spaghetele din grau dur sunt mai gustoase si foarte sanatoase)
3) 400 gr de bulion sau suc de rosii
4) 1 ceapa mare
5) 5-6 catei de usturoi
6) 2 morcovi
7) 20 ml de ulei de masline
8) 2 linguri pasta de ardei rosu
9) 2 linguri de vin alb
10)  200 gr parmezan
11) condimente: sare, piper, busuioc, verdeturi a la provence

Cum se face:

Ceapa se toaca marunt si se caleste cu putin ulei. Cand ceapa este rumenita usor se adauga carnea tocata si se caleste mai departe, totul la foc mediu. Dupa ce s-a omogenizat carnea se adauga usturoiul taiat marunt, morcovul ras, condimentele (sarea, piper, busuioc, verdeturi) iar apoi se pune bulionul sau sucul de rosii si pasta de ardei. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa la foc pana fierbe carnea si legumele. Daca scade prea mult din cand in cand se mai adauga putina apa. La sfarsit se adauga vinul si se mai lasa sa fiarba un clocot.
Intre timp se pune la fiert o oala cu apa pentru paste, la care se adauga 1 lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un castron. Se amesteca cu sosul preparat, deasupra se presara parmezanul si se servesc calde.