Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

luni, 25 octombrie 2010

Strips-uri de pui crocante

Ce ne trebuie:

- 1  piept de pui
- 2 oua
- 100 gr. Faina
- 250 gr de fulgi de porumb
- sare, piper, cimbru, chimen, boia de ardei dulce sau iute


Cum se face:

Se taie pieptul de pui in fasii potrivite. Dintr-un piept obtineti cel putin 10 fasii zdravene, sau mai multe, in functie de cum le doriti.  

Bateti ouale; puteti presara pieptul de pui cu mirodenii sau le amestecati cu oul.
Zdrobiti fulgii de porumb cat puteti de mult, fara a ii transforma in praf.
Fasiile de piept le treceti mai intai prin faina, mai apoi prin ou si  la urma prin fulgii de porumb.
Se prajesc in ulei incins.

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Somon cu medalion de legume si sos de mustar

Ce ne trebuie:
- 3 medalioane de somon
- 2 lămai
- 1 ceaşcă ulei de măsline

- 4 cartofi roşii mari
- 1 buc.medie broccoli
- 2 cepe roşii
- 150 gr cascaval/parmezan ras
- 1-2 linguri unt
- 2 linguri smantana

Pentru sos: (2 porţii):

- 2 gălbenuşuri
- 2 linguriţe muştar
- 50 gr. de unt
- 2 linguri de apa
- 2 varfuri de cutit de ghimbir macinat
- 2 lingurite de otet sau zeama de lamaie
- 1 legatura de marar


Cum se face:
Se taie medalioanele de somon in jumatate. Se ia o folie de aluminiu, în care se aranjează 3 felii subţiri de lămâie, deasupra şe aşează o bucată de somon, care se stropeşte apoi cu ulei de măsline asezonat cu sare si piper. Se împachetează astfel în folie de aluminiu toate bucăţile de somon, rând pe rând, toate se aşaza într-o tavă.

Cartofii se curata si se taie in bucati ca pentru piure si se pun la fert. Broccoli se desface in buchetele si se fierbe separat, dar nu foarte mult, sa ramana un pic mai tare. Se caleste ceapa in putin ulei de masline. Se zdrobesc cartofii, se adauga ceapa, untul, apoi brocolli, smantana si parmezanul. Compozitia obtinuta trebuie sa fie mai tare. Daca vreti, o puteti pune in forme si da la cuptor, daca nu, poate fi servita si asa.


Se preîncălzeşte cuptorul apoi se introduce tava şi se lasă la foc mediu-iute 20 de minute. Apoi se scoate tava şi se desfac pacheţelele, nescoţând somonul din folia de aluminiu, se dă iar la cuptor, pentru 10 minute, să prinda culoare.

Între timp se prepară sosul astfel: într-un bol se omogenizează gălbenuşul cu apa si muştarul. Se da la bain-marie frecand incontinuu. Dupa ce s-a mai ingrosat, ca o maioneză, se adauga untul taiat cubulete mici si se continua cu frecatul. Apoi se pune şi otetul, ghimbirul si la sfarsit mararul tocat marunt.