- 600 g piept sau pulpa de curcan
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- 300 g de rosii taiate bucatele
- 1 varf de lingurita de boia iute sau chilly
- 1 varf de lingurita de busuioc
- 100-150 de ml apa, zeama de carne sau supa
- 50 ml de sos hot chilly
- 50 g de migdale fulgi sau maruntite
- boabe de coriandru
- piper verde
Cum se face:
Spalati carnea de curcan, uscati-o pe un servet si taiati-o fasii. Tocati ceapa si usturoiul marunt .
Incingeti 2 linguri de ulei intr-o tigaie, prajiti carnea, condimentati-o cu putina sare si piper.
Cand s-a rumenit scoateti-o pe un platou sau o farfurie
In uleiul ramas (completati cu 1-2 linguri daca mai e cazul) prajiti ceapa si usturoiul. Adaugati apoi rosiile si adaugati sosul chily, boiaua iute, piperul verde, busuiocul si boabele de coriandru.
Adaugati carnea, turnati apa sau supa si fierbeti totul la foc mic.
Este gata cand scade apa si ramane un sos mai gros.
Presarati migdalele in farfurie peste carne. Se poate servi impreuna cu un pilaf sau cu orez basmati cu bobul lung.