Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

marți, 26 februarie 2013

Chiftele libaneze - kibbeh

Ce ne trebuie:
Pt. crusta:
- 400 grame carne de oaie
- 1 ceapa mare rosie
- 150 grame bulgur
- 1 legatura de patrunjel, sare, piper, scortisoara, chimion macinat

Pentru umplutura
- 200 grame carne de oaie
- 1 ceapa mare rosie
- 1 lingura muguri de pin
- 2 linguri de ulei de masline
- condimente: sumac, scortisoara, cuisoare, sare, piper

Cum se face:

Mai intai se face umplutura, ca sa se si raceasca. Caliti in putin ulei de masline o ceapa medie, tocata fin, apoi puneti si 200 de grame de carne de oaie, taiata in cubulete mici. Se rumeneste usor compozitia, apoi se condimenteaza cu sare, piper, sumac, cuisoare pisate, scortisoara si o lingura de seminte de pin. Lasati  amestecul sa se raceasca.
Pentru invelisul chiftelelor inmuiati in 100-150 de ml de apa clocotita 150 de grame de bulgur (grau dur, spart, pe care il gasiti in supermaket la raionul cu articole arabesti). Cand bulgurul a absorbit toata apa il amestecati cu 400 de grame de carne tocata de oaie. Condimentati acest amestec cu sare, piper, patrunjelul taiat marunt, scortisoara si cumin.
Din acest amestec formati cu palma un fel de discuri subtiri, cu un diametru de 5-6 centimetri, iar in mijloc puneti o lingura din umplutura de carne de oaie si seminte de pin. Formati apoi – adunand crusta in jurul miezului – un fel de parjoale ovale, doar ca mai bombate, nu plate ca cele moldovenesti, pe care le puneti intr-o tava la cuptor. Le puteti praji si in baie de ulei.

In mod traditional se servesc calde cu sos de iaurt, tahini si suc de lamaie.