Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

joi, 21 noiembrie 2013

Chec pufos cu nuci si cacao

Chec pufos cu nuci si cacao


Ce ne trebuie:

Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 5 oua
  • 200 g de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuci pisate
  • un praf de sare
    Cum se face:
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma se adauga zaharul tos si cel vanilinat, lingura cu lingura, continuand sa amestecam cu mixerul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul iar cand se obtine o compozitie ca o maioneza se toarna peste albusurile batute, amestecand usor de jos in sus. In acelasi mod se adauga si faina, in care in prealabil am adaugat praful de copt. Amestecarea se face cu grija, lingura cu lingura in asa fel incat sa nu scoatem aerul din albusuri.
 
Se  imparte compozitia rezultata in doua parti egale. In una din parti adaugam cacaoa si nucile pisate.

Se imbraca o tava de cozonac cu hartie de copt si incepem sa formam checul astfel: se toarna mai intai un strat din copozitia alba (fara cacao) apoi adaugam un strat colorat si din nou unul alb. In acest fel obtinem acel aspect marmorat, estetic si apetisant, pe care cu totii il apreciem.

Se da tava la cuptor la foc mediu (200 grade)  circa 40 de minute. Se pudreaza cu zahar pudra, dupa preferinte.

In final arata cam asa:







miercuri, 20 noiembrie 2013

chec pufos

Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gătire: 50 minute
Gata în: 1 h, 50 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

5 oua (mici)
200 gr faina
200 gr zahar
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de cacao
4 linguri de ulei
2 pliculete de zahar vanilat
1 praf de sare
Preparare:

Etapa 1: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare, cu ajutoarul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.
Etapa 2: Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.
Etapa 3: Imbracam o tava mare de cozonac cu folie de copt si incepem sa formam checul.

Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Vom obtine un chec frumos marmorat.

Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se poate face testul cu scobitoarea.

chec

Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gătire: 50 minute
Gata în: 1 h, 50 m
Dificultate: Foarte ușor

Convertor uinitați de măsură
 

Ingrediente:

5 oua (mici)
200 gr faina
200 gr zahar
1 lingurita de praf de copt
2 linguri de cacao
4 linguri de ulei
2 pliculete de zahar vanilat
1 praf de sare
Preparare:

Etapa 1: Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile bine cu un praf de sare, cu ajutoarul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.
Etapa 2: Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda.
Etapa 3: Imbracam o tava mare de cozonac cu folie de copt si incepem sa formam checul.

Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii. Vom obtine un chec frumos marmorat.

Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se poate face testul cu scobitoarea.

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/altele/chec-pufos-cu-cacao-reteta-video-fid-1521315#l5Cxf5PKFcU4ZffE.99