Un blog al MoaraDeCereale.ro

Un blog al MoaraDeCereale.ro

MoaraDeCereale.ro va pune la dispozitie diferite modele de mori de cereale cu pietre, pentru o faina integrala, sanatoasa. Mai multe detalii puteti obtine vizitandu-ne site-ul, www.moaradecereale.ro

marți, 23 noiembrie 2010

Budinca de conopida

Ce ne trebuie:


1 buc. conopida mare, 3 oua, 3 linguri smantina, 3 linguri unt, 200 gr. branza, 2 linguri gris, pesmet, sare, 1/2 roata de cascaval afumat, 100 g de zarzavat uscat pentru ciorbe.

Cum se face:



Se spala conopida si se fierbe in apa putin sarata impreuna cu zarzavatul uscat de ciorba. Se scurge de apa, se pune intr-un castron si se zdrobeste cu furculita. Se bat ouale si se amesteca cu smantina si branza rasa, grisul, sarea si untul incalzit se amesteca cu conopida. Deasupra se presara cascavalul ras. Compozitia obtinuta se pune intr-un vas smaltuit sau de sticla de Jena, uns cu unt si presarat cu pesmet. Daca vreti sa ii dati o nota interesanta puteti sa condimentati budinca cu diferite arome. Impartiti suprafata in patrate imaginare pe care presarati diferite condimente, cum ar fi: curry, busuioc, chilly, chimen, marar, susan, menta, ghimbir, piper, boia, cimbru. Alternati culorile inchise cu cele mai deschise si veti obtine un design atragator si  - mai ales foarte aromat.   Se coace la foc potrivit pina se rumeneste. Se poate servi atat calda cat si rece.